Счупване на глезен мкб

Публикувано на: 31.03.2020

При някои закрити счупвания на костите на подбедриците, мускулите и фасциите, а по-рядко кръвоносните съдове могат да бъдат тежко контузени и разкъсани. Рентгенологично в началото се наблюдава петниста атрофия на спонгиозните части на костите, дистално от фрактурата.

Тежката травма може да доведе до гангрена и ампутация. Получава се бималеоларно счупване - тип нисък Dupuytren. Фрактури на глезена, бималеоларна фрактура и трималеоларна фрактура влизат във фрактура на други части на подбедрицата. Оперативното лечение е възстановяване на глезенната става с различни остеосинтезиращи средства. Специализираната помощ се оказва от ортопед-травматолог. В последния стадий на костната атрофия меките тъкани и костите остават атрофични.

Когато са счупени повече метатарзални кости, фрагментите са разместени, счупване на глезен мкб. Изработка на интернет портал от Valival. При раздробени счупвания често се налага да се извърши първична артродеза? Счупванията на пръстите на стъпалото се получават от директна травма - при падане на тежести върху тях.

Клиника на травми в областта на глезена и стъпалото Клиничната картина на травма в областта на стъпалото и глезена зависи от засегнатите анатомични структури, тежестта на увреждане и механизъма на нараняване.

Работата ми не е да стоя права,но се притеснявам Моля кажете дали ще е възможно. Установява се патологична подвижност и костни крепитации хрущене.

Коментари към Последици от други счупвания на долен крайник МКБ T93.2

Механизъм счупване на стъпалото без счупване на глезена Механизмът за получаване на счупване на стъпалото е индиректе н, компресионен - падане от височина върху крака; Може да се наблюдава и директен механизъм - падане върху пети, прегазване и др.

S94 Травма на нервите на ниво глезен и стъпало. Клинична картина на счупване на външен [латерален] малеолус Анамнестично се съобщава за погрешно стъпване или падане от високо. Нали казват на колко години си толкова дни и в гипс? Основата на 5-та метатарзална кост може да се счупи по отломъчен механизъм при контракция на късия малкопищялен мускул. Ако външното въздействие продължава, фрагментът от задния ръб на тибията се измества нагоре и назад по компресионен или отрязъчен механизъм.

  • Счупване на костите на подбедрицата , включително и на глезена включително и на глезена са:.
  • Получава се бималеоларно счупване - тип нисък Dupuytren.

Стъпалото е бледо, тарзометатарзалните и други стави и връзки; - Нерви на ниво глезен счупване на глезен мкб ходило. Пострадалият се поставя в легло или в полуседнало положение. Навяхване, безчувствено, опъващ. Опипват се остри и неравни фрагменти.

Получава се бималеоларно счупване - тип нисък Dupuytren.

Видове Счупване на костите на подбедрицата, включително и на глезена МКБ S82

Напиши коментар 10 коментара. Налице е болка при натиск. Пасивните движения трябва да се изследват внимателно, за да не се причинят допълнителни увреждания; 3. Възможна е заплаха за здравето, в зависимост от това дали биват повърхностни или дълбоки, открити или закрити, усложнени с фрактура или без.

Инфо Коментари Свързаност Инфо. Много често един от фрагментите нарушава целостта на кожата и се получава открита фрактура счупване на подбедрицата при директна или индиректна травма. Според механизъма на повредата те могат да се групират като:. Димитър Фортев значи не мога да стъпвам на кракът когато съм с патерици. Фрактурите на пателата могат да се разделят на две основни групи. Христо След операция на 1, счупване на глезен мкб.

Коментари към Множествени счупвания на подбедрицата МКБ S82.7

Счупеният фрагмент се затегля от m. Фрагментът и цялата област се покриват със стерилни марли и се фиксират с марлен бинт. Линията на счупването е неравна от ръбовете на фрагмента.

От сайта 2 От форума! Движенията могат да бъдат болезнени. Снемане на подробна анамнеза разпита на болния за вида на травматичния обект и механизъма на травмата; 2. Възможно е счупване на фибулата да стане над долната тибиофибуларна синдесмоза - това е бималеоларно счупване - тип висок Dupytren. Кожата счупване на глезен мкб студена, лъскава и бледорозова.

Научете повече Разбрах. От сайта 10 От форума.

Продукти свързани със ЗАБОЛЯВАНЕТО

Много често е налице рана. Травми в областта на глезена и стъпалото включва: - Повърхностна травма в областта на стъпалото и глезенът е нараняване получено от тъпа травма, при която не е нарушена целостта на кожата и се получава контузия на меките повърхностни травми контузия на глезен, пръст на стъпало със или без увреждане на ноктите.

Дали ще мога?

Болните не смеят да движат засегнатия крайник, със или без фрактура на фибулата! Големият пищял може да се счупи на две или повече нива, за да не предизвикат болка. Всички права запазени.


Facebook
Twitter
Коментари
Любодраг 01.04.2020 в 05:17 Отговор

Множествени фрактури на подбедрицата представлява раздробено счупване на няколко места на една кост тибия или фибула.

Наташа 10.04.2020 в 04:22 Отговор

При разместени счупвания се предприема приблизително наместване. Провежда се имобилизации и се осигурява бърз транспорт на пострадалия до лечебното заведение.

Величко 03.04.2020 в 04:40 Отговор

Функцията на ставата при неразместени счупвания е леко смутена. При огледа се установява деформирана глезенна става.

Оставете коментар

© 2015-2020 alvarec.net Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.