Закон за референдумите в българия

Публикувано на: 17.07.2019

Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на ? Тошко Йорданов се изказва от трибуната на Пленарна зала от името на Инициативния комитет в защита на предложението за референдума. Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Недействителност на бюлетината. Отчитане на резултатите от секционната комисия Чл. На 28 май г. Когато системата за събиране на изявления за подкрепа отговаря на изискванията на ал. Да, криминалният политически и икономически елит се страхуват от тези промени, защото с тях ще се счупи схемата, която прилагат вече десетилетия наред, а именно — манипулират избори и обществени настроения с техни подставени пионки, дежурни клакьори и после по време на мандата само КРАДАТ по млрд.

По този начин може да се унищожи политическият плурализъм или да се вземат недемократични решения. Защита на личните данни. Затова днес може да говорим за защитен обществен интерес, е Главна дирекция закон за референдумите в българия регистрация и административно обслужване" към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, единствено при условие. Народното събрание приема акт, когато това е необходимо за изпълнение на решението. В случаите, преди да им бъде предявен обвинителен акт, инициатива.

Съдържание

Въз основа на тези текстове се провежда и следващият в историята ни национален референдум, а именно, този който е по повод приемането на Конституцията от г.

Провеждане на общото събрание Чл. Народното събрание приема решение по предложението за референдум на едно гласуване в срок до три месеца от внасянето на предложението, ако са спазени изискванията на закона.

Нов - ДВ, бр. Бюлетини за референдума. Предложение за произвеждане на национален референдум Чл. Търновската конституция не предвижда в разпоредбите си провеждането на референдум.

Трима влизат в битката за столичната адвокатура. Оставете коментар Отказ Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Съдът решава спора в дневен срок от получаване на жалбата и неговото решение е окончателно, закон за референдумите в българия.

Консултативният референдум - резултатът от вота е без обвързващо действие спрямо държавните органи. Право на гласуване Чл. Обжалване Чл. Резулатът от това днес е очеваден за всички - демографската катастрофа, институционалната разруха и духовната нищета в страната.

За Бизнеса

Вторият, и най-известен в нашата история референдум, също е произведен при действието на Конституцията от г. Общинските избирателни комисии за произвеждане на избори за общински съветници и кметове изпълняват функциите по организирането на местен референдум на териториите на общините. Отчитане на резултатите от районната комисия Чл. Правомощия на кмета Чл.

Всяка бланка е с пореден номер. Липсата на всякакъв предварителен контрол за законосъобразност на формулираните въпроси е предпоставка за открито противопоставяне на инициативния комитет с парламентарно представените политически партии или управляващото мнозинство, най-често на полето на чистата демагогия и популизъм.

Кворум Чл? В България е дискусионно дали е допустим конституционен референдум! Окончателният текст се подготвя от Петото обикновено събрание през г.

Pravatami.bg

Трябва да си в своя профил, за да добавиш въпрос. Подписките по Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, които са започнати преди влизането в сила на кодекса, се внасят по досегашния ред.

Дали проведеният референдум е бил съобразен с действащата към онзи момент конституция ще стане предмет на разглеждане през г. Внасяне на подписката Чл.

Статията има за цел да очертае някои основни права и задължения, като няма претенции да бъде изчерпателна. Списъци Чл. Прегледи Преглед Редактиране Редактиране на кода История. Внасяне и обсъждане на подписката в Народното събрание. На 14 септември г. На 2 март г. Предложение за произвеждане на национален референдум от общинските съвети. Според законодателството, закон за референдумите в българия, за да бъде предложението за произвеждане на референдум задължително за изпълнение от НС трябва да се внесат не по-малко от реални подписа!

Разбира се, не трябва да подминем и народопсихология!

ДВ, бр. Известни са позициите на Монтескьо и Русо, както и обосновката на Джон Стюарт Мил за предимствата на представителното управление. Предимството на тази форма на политическа организация на обществото е, че при нея всеки един гражданин има равно участие при вземането на решението — така в пълна степен се получава самоуправление на населението.

Те представят на председателя на общинския съвет проект за решение.

Искането се отклонява от КС с мотивите, има еднократно действие и се е изчерпал ефектът. Организиране на национална гражданска инициатива.

Неточност в текста!


Facebook
Twitter
Коментари
Йочка 24.07.2019 в 07:01 Отговор

Отхвърляне на предложението за произвеждане на местен референдум Чл.

Оставете коментар

© 2015-2020 alvarec.net Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.