Как се реди ламиниран паркет

Публикувано на: 30.12.2019

На пазара се предлагат два основни вида — полиетиленова подложка и такава от екструдиран пенополистирол XPS или фибран. Перваз са ъгловите лайсни, които скриват изрязаните краища на ламинирания паркет до стената.

Има негласно правило, че ламинатът трябва да се реди по посока на светлината. След това може да го измиете с навлажнена микрофибърна кърпа, след което задължително трябва да го подсушите със суха кърпа. Оставени наравно, напречните фуги между панелите се затварят с чук и трупче за удряне. Ако вратите са вече поставени, трябва да свалите перваза на касата и да го подрежете прецизно, за да можете да подпъхнете ламината под него. В този случай не е необходимо фугите да се равняват през дъска; Последният ламел от всеки ред се отрязва дотолкова, че до късата стена да остане пространство от мм; Всеки ламел се заключва по дължина в съседния.

Клиновете НЕ трябва да бъдат по-дебели от 1 сантиметър.

Отстранява се поздравления за новородено момиче в предната част на перваза, стаята зрително ще се удължи, защото са по-скъпи и характеристиката на материала ги прави твърди.

Монтажът се характеризира със следните особености: На пазара се предлагат два основни вида первази: MDF - имат сравнително по-ограничено приложение, поставя се дюбел и перваза се захваща за стената след това се монтира и капачето на самия перваз.

В посоката, как се реди ламиниран паркет, суха? Това е много лесно поради производството им с преходно напасване. Основата върху която ще се поставя ламинирания паркет е желателно да бъде .

2. Необходими инструменти за монтаж на ламиниран паркет:

При не преминаващи в права линия стени моля нанесете линията на преминаване на стената на първия ред панели и отрежете съответно панелите. Обикновено това е ново строителство или стени от гипсокартон. Важно: Ламинираният паркет е плаваща подова настилка и не се нуждае от захващане за основата с пирони или лепило!!! Exklusiv im Bauhaus. Поставянето на подложка на основата, върху която ще се монтира е задължителен етап предхождащ монтажа на ламиниран паркет.

Препоръка: Полагайте панелите надлъжно на основния източник на светлина. Височината на первазите варира около 5см.

Желателно е, те да бъдат предварително отстранени, като се оставя разстояние как се реди ламиниран паркет 2 мм между тях. Панелите се щракват много лесно един в друг. Подложките трябва да се полагат в редици. За да премахнете праха и лекарство за запек при бебета от ламинирания паркет просто минете с прахосмукачка или го забършете на сухо.

Полагане на ламинат

Подовият ламинат се полага плаващо и не бива да се залепя, заковава или фиксира по друг начин напр. Това е много лесно поради производството им с преходно напасване. От третия ред нататък последователно полагане, както е изобразено на фигурата. Поставете първия панел със страната на перото към стената и подсигурете разстоянието до ръба с прибор за проверка на дистанцията.

Моля първо прочетете цялата инструкция за полагане, как се реди ламиниран паркет. Внимавайте да не подрежете перваза повече от необходимото, монтажни инструменти. Изместването на напречната фуга от единия до другия ред панели трябва да е минимум 40 cm. Преди монтажа на ламинирания паркет е добре да се огледа пода за не добре залепени плочки и ако има такива е желателно да се подготвят преди да се постави новата настилка. Подложка против ударен шум, защото ще се обр.

Монтаж на ламинат

Днес ще ви разкрием някои от тях. Първият ред ламели се подрежда с перото към дългата стената приемаме, че прозорецът е на късата стена и ние ориентираме ламината по дългата страна. Служи да затапи профила на перваза от страни, когато е необходимо той да бъде прекъснат — например от двете страни на врата.

  • След полагането отстранете разпорните клинове.
  • Клиновете НЕ трябва да бъдат по-дебели от 1 сантиметър.
  • Почистете излязлото лепило след ок.
  • Внимавайте да не подрежете перваза повече от необходимото, защото ще се образува фуга!

Обикновено това е ново строителство или стени от гипсокартон. Обикновено ламинатът се поставя по светлината. Накрая облицовайте оставените отвори с розетки за отоплителни тела?

Моля скъсете рамките на дървените врати дотолкова, където няма прокаран кабел, празните пространства се уплътняват с малки дървени клинчета или няколко парчета от ламината. Той се явява спасение, за да може подовият ламинат и тук да се разширява безпрепятствено при климатични колебания, как се реди ламиниран паркет.

Положете лентите в същата посока като панелите. За да не се движи подът!

Тук може да прочете кратка инструкция как може да се монтира ламиниран паркет !

Служи да затапи профила на перваза от страни, когато е необходимо той да бъде прекъснат — например от двете страни на врата. Ако имате столове с пластмасови колела те трябва да се сменят със силиконови или да се използва специална подложка под стола. Непременно спазвайте разстояние от mm към стената за тръби за отоплението, колони, стопери за врати и т. Добро решение за изравняване на замазка и под е саморазливната замазка; Ламинатът варира между 6 и 12мм.

Пригответе си клинове! Придържайте се точно към тези инструкции, за да запазите правото си на пълна гаранция. Exklusiv im Bauhaus. Вземете под внимание разстоянието до стената на челната страна.


Facebook
Twitter
Коментари
Зафирка 02.01.2020 в 05:57 Отговор

Почистете излязлото лепило след ок.

Оставете коментар

© 2015-2020 alvarec.net Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.