Бъбречно каменна болест уикипедия

Публикувано на: 05.12.2019

Ендокринните заболявания — това са нарушения във функцията на жлезите с вътрешна секреция също са рисков фактор. В крайната фаза бъбрекът се трансформира в тънкостенен мехур, пълен с урина. Болката се локализира в кръста и по хода на уретерите до пикочния мехур.

Урология на простатата Всеки мъж, живял достатъчно дълго се сблъсква с проблеми с простата си. Препоръчително е болният да е в покой. Има ли последствия като нарушена бъбречна функция. Болката се локализира в кръста и по хода на уретерите до пикочния мехур. Смята се, че в резултат на кристализиране на минерални соли и киселини и нарушен баланс на киселинния състав на урината постепенно се образуват конкременти.

Целта на лечението е да се открие, локализира и определи размера на конкремента. Със сигурност високи нива на калций, оксалати, пикочна киселина и дори специални медикаменти играят съществена роля при създаването на конкременти.

Кои лекарства вредят на очите и зрението. В основни линии, пациентите трябва да спазват същите правила и препоръки. Обичайно камъните са със бъбречно каменна болест уикипедия състав и варират от размер на кристалче захар до няколкосантиметрови образувания в практиката са срещани и камъни с размери на топка за голф. Общи етиологични фактори за бъбречнокаменна болест са:? Как се диагностицира нефролитиазата.

  • В основни линии, пациентите трябва да спазват същите правила и препоръки, включени в мерките за предпазване от бъбречнокаменна болест. Ако камъкът се евакуира навреме, горните промени са обратими.
  • Първата теория е нуклеарната.

Информация за профилактика и лечение на урологични заболявания

Тема на седмицата:. Болката от камъни често се излъчва от гърба и хълбока към слабините. Видове камъни. Англ: Kidney stones, Renal calculi, Nephrolithiasis Какво е бъбречнокаменна болест Бъбречните камъни са малки твърди кристални образувания, които се формират в единия или в двата бъбрека.

Хормонална терапия при менопауза - защитава ли сърцето? Все по-модерните апарати за ЕКЛТ подобряват ефективността и снижават усложненията до минимум.

  • Той обяснява прогресията на огнищните дистрофични калцификати в папилите до конкременти.
  • Бъбречнокаменната болест стартира с възникване на критично ядро в бъбречната медула, което по-късно нараства в чашките и легенчето. Единственият му недостатък е, че не може да визуализира уретерните камъни и за тях се съди само по косвени белези.

По-нататъшната кристализация се извършва по физикохимични закономерности, в условия, че наличието на органична материя в урината е причина за образуването на бъбречни камъни. Дали той е рентгенпозитивен или рентгеннегативен. При нея се вкарва венозно контраст, който се излъчва чрез бъбреците и по този начин цялата отделителна система се визуализира, бъбречно каменна болест уикипедия. Нейните привърженици смятат. Бъбречнокаменната болест БКБ е едно от най-често срещаните урологични заболявания?

Бъбречните камъни могат да се дължат на метаболитно състояние, като дистална бъбречна тубулна ацидоза, болест на Дент, хиперпаратиреоидизъм , първична хипероксалурия, болест на Crohn и други. Общите фактори водят до наднормено образуване на оксалати и пикочна киселина или цистин. Според алтернативната хипотеза, в горните отдели на отделителната система конкременти могат да възникнат само ако свободните кристали в урината се прикрепят към епитела на тубулите.

И не на последно място като причина за това заболяване са и уроинфекциите. Бъбречно-каменна болест или нефролитиаза - защо. Това как ще се постави диагнозата на бъбречно-каменната болест зависи, от това дали камъкът е рентгенпозитивен или рентгеннегативен. Причината е бъбречно каменна болест уикипедия уроинфекции при нежния пол. Уретерните конкременти и голяма част от мехурните са образувани в бъбрека. Хормонална терапия при менопауза - защитава ли сърцето.

Библиография

По-специално, увеличеното производството на хормона PTH причинява повишено отделяне на калций от костите в кръвта, откъдето преминава и в урината. Основните патологични промени при бъбречнокаменната болест се наблюдават в бъбречното легенче и уретерите.

Основната им функция е да преработват преминаващата през тях кръв и да отделят урината. Конкрементите са съставени от пикочна киселина. По-късно той излиза на повърхността му или се излива в просвета на каналчето.

За нещастие бъбречните камъни често се появяват повторно особено ако причината за тях не е открита и лекувана. Днес, развитието на науката допринесе за по-задълбочено разбиране на причините и механизмите за образуване на камъни и съответно - за много по-ефективно tp link wr740n firmware download v5 лечение, бъбречно каменна болест уикипедия. Камъни в бъбреците Бъбречнокаменна болест, когато конкрамента започне да мигрира в отделителната система.

За основен причинител се смята и наследствеността - генетична предразположеност се открива лесно чрез фамилна анамнеза. Основната им функция е да преработват преминаващата през тях кръв и бъбречно каменна болест уикипедия отделят урината. Обща урология Индивидуален подход, нефролитиаза Резюме Бъбречнокаменната болест БКБ е едно от най-често срещаните урологични заболявания.

Проблемите при бъбречно-каменната болест идват, ефективно лечение и профилактика на болести на уринарната система. Може да сте пропуснали Еко среда. Този модел се основава на несъмнената връзка между състава на урината на болните свръхнаситен разтвор и състава на конкрементите.

Продукти свързани със СТАТИЯТА

Втората теория е матриксната. Какво представляват камъните? Напиши коментар 0 коментара.

Каква бъбречно каменна болест уикипедия причината за бъбречно-каменната болест. При тях е характерна тъпа, слаба болка в кръста.

Нарастват бързо и могат да са опасни. Бъбречно-каменна болест, която е оставена без лечение може да доведе до сериозни нарушения във функцията на органа!


Facebook
Twitter
Коментари
Ковне 14.12.2019 в 05:24 Отговор

Новини Заболявания Речник. Оригването е част от кърменето, защото при сучене бебетата засмукват и въздух.

Ихтиандър 11.12.2019 в 23:55 Отговор

Те са сол, съставена от магнезий, амоняк и фосфат. Друг симптом е болезненото уриниране.

Хрелко 14.12.2019 в 20:17 Отговор

Те са единични, големи, трошливи и като светлокафяви отливки могат да изпълнят цялото легенче и чашките като "еленови рога".

Оставете коментар

© 2015-2020 alvarec.net Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.