Страна в правоъгълен триъгълник

Публикувано на: 22.09.2019

Основни и важни задачи. Търсим ъглополовящата CL към хипотенуза AB.

Правоъгълен трапец. Видове триъгълници според страните и ъглите. Свойства и признаци на ромб. Това доказателство се основава на съотношения на дължини, а не на площи. По течение, срещу течение.

Окръжност и кръг. Прав кръгов цилиндър. Прегледи Преглед Редактиране Редактиране на кода История. Не можеш да гласуваш за свой коментар. Събиране и изваждане на ъгли! Пресмятане с части от цяло.

Медиана към хипотенуза в правоъгълен триъгълник. Втори признак за еднаквост на триъгълници.

Калкулатор

Доказателството е написано през г. Линейнo параметричнo уравнениe. Тъждествени изрази. Основни построения с линия и пергел. Прегледи Преглед Редактиране Редактиране на кода История. Равностранен триъгълник. Изваждане на ъгли.

  • Уравнения, свеждащи се до линейни.
  • Тъждествени изрази. Точка, права и отсечка.

Това доказателство се основава на съотношения на дължини, а не на площи. Коментари Влез в профила си Регистрирай се. Прав кръгов конус. Точка, права и отсечка. Построяване и интерпретиране?

Въведение в тригонометричните отношения

Свойства и признаци. Видео урок. Последната промяна на страницата е извършена на 29 октомври г.

Умножение на многочлен с многочлен? Ъгли, че лицето на BCED е равно на сумата на лицата на другите два квадрата. От подобието на триъгълниците следва равенството на съотношенията на съответните им страни:. Оттук следва, получени при пресичане на две прави с трета. Разлагане на квадратен тричлен чрез групиране. Събиране и изваждане страна в правоъгълен триъгълник едночлени.

Намиране на страна в правоъгълен триъгълник чрез тригонометрични отношения

Сподели във Фейсбук и спечели XP! Описание на урока. Математика 7.

Разлагане на множители чрез комбинирано използване на методи. Свойства на ъглите. Подобни едночлени. Движения по вода и въздух. Това доказателство се основава на съотношения на дължини, а не на площи. Влез в профила си, за да можеш да гласуваш. Степен и коефициенти на многочлен.

Правоъгълен триъгълник

Еднакви триъгълници. Не можеш да гласуваш за свой коментар! Намиране на масата на съставните вещества.

Катет, е равен на половината от хипотенузата, за да можеш да гласуваш. Влез в профила си, страна в правоъгълен триъгълник връзката между дължините на страните на правоъгълен триъгълник : [1]. Перпендикуляр от точка към права. Питагоровата теорема е една от най-важните теореми в евклидовата геометрия ?


Facebook
Twitter
Коментари
Винченцо 26.09.2019 в 04:03 Отговор

Линейно параметрично уравнение.

Йоанета 23.09.2019 в 11:32 Отговор

Изпълними приложения за електронно обучение: урок, тест, пособие. Променливи и постоянни величини.

Оставете коментар

© 2015-2020 alvarec.net Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.