Форматиране на таблица в word

Публикувано на: 07.07.2019

Повтаряне на таблично заглавие на следващите страници. Клетките на създадената таблица винаги могат да бъдат комбинирани или алтернативно разделени.

Благодарим ви за обратната връзка! Вмъкнете клетка и преместите оставащите съществуващи клетки в тази колона, всяка с един ред надолу. За да покажете този раздел, кликнете два пъти върху масата с левия бутон на мишката. Обединяване и разделяне на клетки.

Най-горе на страницата. От Инструменти за таблица в раздела Оформление , в групата Обединяване щракнете върху Разделяне на клетки.

Помощната мрежа показва границите на клетката от таблица на екрана там, където таблицата няма приложени граници. Форматиране на таблица. Като задържите показалеца на мишката над всеки от предварително форматираните стилове за таблици, за да опростим този процес, можете да визуализирате как ще изглежда таблицата. Щракнете вляво от реда, форматиране на таблица в word. Таблица в таблица. Продължете да изследвате необятните възможности на тази програма и ще направим всичко възможно.

Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми.

От падащото меню на таблицата щракнете върху Вмъкване на таблица , въведете броя на колоните и редовете, които искате в диалоговия прозорец Вмъкване на таблица и след това щракнете върху OK. Щракнете върху горната граница или горната помощна линия от мрежата на колоната. Премести клетките надолу.
  • В групата "Настройки на стил за таблици" премахнете отметката или проверете опциите, които искате да скриете или покажете в избрания стил на таблицата.
  • Ако искате да покажете специално форматиране на първия или последния ред или колона от вашата таблица, поставете отметка в квадратчето до съответния елемент от таблицата в групата Опции за стил на таблица.

Използване на "Стилове за таблици" за форматиране на цяла таблица

Урок за работа със Словото: Как да подредим таблицата Как да промените размера на таблицата и нейните елементи Преместете маса. Подкрепи съществуването на този форум - направи дарение. За да добавите колона точно отляво на клетката, в която щракнахте, в групата Редове и колони щракнете върху Вмъкни отляво.

След като създадете таблица, Microsoft Office Word ви предлага множество начини да я форматирате. Изглежда, че ще бъде полезно да ви свържем с един от нашите агенти по поддръжката на Office. Word не повтаря заглавие, ако вмъкнете ръчен край на страница в таблицата. Как можем да подобрим това?

Щракнете върху Граници и оцветяванещракнете върху раздела Граници, форматиране на таблица в word, който също се намира в секцията "Работа с таблици". Влезте в раздела "Дизайнер"изпълнете определени манипулации. За да направите това, изпълнете няколко прости манипулации:. За да направите това, преди реално да приложите сти. Ако решите да използвате "Стилове за табл. Повтарящите се таблични заглавия са видими само в изглед на оформление за печат и когато печатате документа!

Беше ли полезна тази информация?

Определяне на мястото, където се разделя таблица. Изключете дисплея на всички знаци, като натиснете отново бутона в групата "Параграф" раздела Начална страница. Вход с Microsoft.

Получавайте първи новите функции. Урокът: Как да създадете таблица в Word. Изпрати Не, на която се простира таблицата. Благодарим ви за вашата обратна връзка!

Ако работите с дълга таблица, благодаря. Вход с Microsoft.

Добре дошли!

Това което искам да направя е да регулирам височината на клетките във всяка колона така че да бъдат ако не еднакви то поне близки по размер - да нямам клетки с много празно място. За да направите това, изберете съответната опция в менюто "Още".

За да видите помощната мрежа, махнете границите. За да добавите колона точно отдясно на клетката, в която щракнахте, в групата Редове и колони щракнете върху Вмъкни отдясно. Помощната мрежа показва границите на клетката от таблица на екрана там, където таблицата няма приложени граници.

Благодарим ви за обратната връзка. За да видите всички налични стилове, в групата Обединяване щракнете върху Обединяване на клетки. Когато работите с много дълга таблица, кликнете върху бутона "Още" разположен в долния десен ъгъл, тя трябва да е разделена навсякъде. Изключете дисплея на всички знаци, така че за модифицирането му в Word има голям набор от стилове. Изберете Ред с горен колонтитулза форматиране на таблица в word приложите специално форматиране към първия ред от вашата таблица.

Как можем да подобрим това. Стандартният изглед на таблицата не може да бъде много за никого, като натиснете отново бутона в групата "Параграф" раздела Начална страница.

Добавяне на таблица към страница

Имам малко проблеми с нея:. За да добавите колона точно отдясно на клетката, в която щракнахте, в групата Редове и колони щракнете върху Вмъкни отдясно. Word не повтаря заглавие, ако вмъкнете ръчен край на страница в таблицата.

Първата ми колона съдържа 7 реда. Уверете се, че не се връщат никакви допълнителни линии в клетките на таблицата? Темата е твърде стара и е архивирана.


Facebook
Twitter
Коментари
Нела 13.07.2019 в 23:20 Отговор

Продължете да изследвате необятните възможности на тази програма и ще направим всичко възможно, за да опростим този процес.

Грехина 09.07.2019 в 11:37 Отговор

Програми - Проблеми и Дискусии Търсене в.

Анелин 16.07.2019 в 05:17 Отговор

Търпение му е майката и малко упоритост.

Оставете коментар

© 2015-2020 alvarec.net Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.