Пръскане на доматите с аспирин

Публикувано на: 06.07.2019

Ако се слага, каква е пропорцията, то есть колко грама от сернистата киселина на колко вино? Копривата съдържа почти всички витамини, органични киселини, както и танини и летливи вещества.

Химическите препарати за борба с маната по картофите и доматите са ефикасни, но по време на узряване на реколтата не се препоръчва да се прилагат. Обикновеният йод — най-силният съюзник на жената. Коментари 4 Бонка Тонева says:. Като цяло мисля, че йодът е универсален антисептик. We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. Най-четени Последни. Разбийте суроватката от кисело мляко с вода в съотношение и през юли пръскайте растенията на всеки дни.

След пръскане с мляко се получава тънко покритие върху листата предотвратяващо проникването на патогени. Според неотдавнашно проучване на Министерство на земеделието на САЩ, използването на аспирин на спрей може значително да намали разпространението на гъбички в растението. Обикновеният йод - най-силният съюзник на жената. През юли започва узряването на полските домати и беритбата им, пръскане на доматите с аспирин.

Поливането на краставиците става в основата - 0.

Значи съм познала.

Приложения на канела в градината

Трябва да се обърне внимание и на отговора на растенията към лечението. Нищо чудно, че съпругът ми ги нарича "мафиотски братя". Канелата е ароматна подправка, която се добива от вътрешната част на кората на тропическо лаврово дърво.

Много е изгодно да обработваме храсти със суроватка: евтиният натурален продукт може да се направи с ръце. Значение Кълнат се че има резултати, но поне аз не съм го проверявала

  • Тя за няколко дни разрушава разсада и заразява здрави храсти. Винаги имайте под ръка канела на прах у дома, защото тя ще ви помогне да разрешите с лекота много от проблемите си с отглеждането им.
  • При доматите използвам йод срещу phytophthora.

Той е един от фунгицидите, които оказват ефективно действие срещу картофената мана и алтернарията кафяви петна по листата. С айрян. Той помага те да растат по-бързо.

Канелата е отлична подправка пръскане на доматите с аспирин хората, но пък са вкусни. Профилактично първото пръскане на доматите следва да се направи след разсаждането на разсада.

Преглед име Електронна поща Ник Помнете, снимки и др, но не и за вредните насекоми. Повечето градинари предпочитат сами да си отгледат разсада за зеленчуците.

Как да направите нещо сами, със собствените си ръце - мястото на домашния майстор

Когато отглеждаме плодове или зеленчуци, последното нещо, което искаме е поява на болести по разсада, което може да попречи развитието и растежа на здрави и апетитни плодове и зеленчуци. Тази инфузия се използва срещу листни въшки без разреждане с вода.

Канелата на прах се използва за третиране на различни проблеми в градината. Тази подправка се добива от дървото Syzygium aromaticum и притежава качества подобряващи здравето….

Политика за защита на личните данни. С Дитан. Напомняме, че дървесната пепел съдържа над 40 хранителни елемента. Лечебни растения. За целта е необходимо предварително да се стратифицират.

Гъбичките са друг враг на здравите растения. За бърза и равномерна ферментация инфузията трябва да се разбърква ежедневно. След дъжд доста ефективно е пръскането на домати с трихопол — нетоксичен препарат, който произвежда противогъбично действие.

Пръска се 1 път седмично. За да се използва като стимулатор е необходимо да се. Хоби земеделие и градинарство. Бордолезов разтвор: що е. Седмица, след като се засади разсада. Отглеждане на семеначета.

Още от Зеленчуци? Обикновеният йод - най-силният съюзник на жената.

За разсад трябва да се нанася само върху навлажнена почва, но в малки количества. Содата е полезна за доматите за тяхното подхранване и като средство за борба с фитофторозата. Цитат на: Titina в сб, 13 юли ,

С йод. А срещу брашнеста и картофена мана! Остава да се филтрира, сипва се 1 г калиев перманганат и да разреди с 10 л вода.


Facebook
Twitter
Коментари
Щеронка 07.07.2019 в 10:18 Отговор

Здравословната диета: Растителни срещу животински храни- кое е по-полезно?

Гешо 07.07.2019 в 07:18 Отговор

Борната киселина представлява кристален бял прах, без мирис и вкус, разтваря се лесно в топла вода. Не се колебайте да я използвате за растенията си и ще забележите как растат по-здрави и силни.

Гълъбин 09.07.2019 в 21:26 Отговор

Достатъчно е да сложим една таблетка във вазата с вода и цветето ще остане свежо за по-дълго.

Оставете коментар

© 2015-2020 alvarec.net Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.