Софийския международен панаир на книгата

Публикувано на: 17.08.2019

Медийните партньори на Софийския международен панаир на книгата са Българска Национална Телевизия. През тази година е регистрирано рязко увеличение на издаваната литература от български автори.

За шеста поредна година панаирът посреща Софийски международен литературен фестивал. Именни пространства Статия Беседа. Въпреки че панаирът на книгата през г. Фестивалът е своеобразен форум, който събира на едно място български и световни автори, създава пространство за диалог и за среща на литературите, на големите и малките езици, на културите на различните държави.

София е петият европейски град, който става домакин на книжен форум на международно равнище след Лайпциг , Варшава , Франкфурт на Майн и Белград. Дати Описание Карта Коментари. Подновяването му е през г.

Детски модул на Културната програма на Панаира на книгата очаква и най-малките читатели. В рамките на Коледния панаир на книгата през г. На откриването на книжния форум присъстват рекорден брой държавници. Работно време на изложението: Текстът е достъпен под лиценза Creative Commons Признание-Споделяне на споделеното ; може да са приложени допълнителни условия.

Оферта от Grabo.

  • От 11 до 16 октомври г. За участие във фестивала идват и живеещите в чужбина български писатели Захари Карабашлиев , Мирослав Пенков , Капка Касабова.
  • Международният панаир на книгата за първи път има директор от Центъра за книгата при Министерството на културата.

Съдържание

Участвайте Защо? Организатори са Асоциацията на българските книгоиздатели, Центърът за книги при Министерството на културата и Националният дворец на културата. Работно време на изложението: The Art Foundation Преглеждания Оферта от Grabo. За шеста поредна година панаирът посреща Софийски международен литературен фестивал. Първоначалната идея да бъде проведен международен панаир на книгата през юни отпада поради недостиг на финансови средства.

Абонирайте се за нашия бюлетин: Включване. Затова за тазгодишните гости на фестивала може да се говори като за френскоезични писатели от различни точки на света. На следващия Международен панаир на книгата през г? Това обичайно са автори от бивши колонии или такива, които избират да пишат на този език. София е петият европейски град, който става домакин на книжен форум софийския международен панаир на книгата международно равнище след Лайпц.

От 11 до 16 октомври г. Изминали събития наблизо.

Оферти за събития и забавления наблизо

На площ от над кв. Сред специалните гости на панаира са възпитаници от Дома за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа в гр. Национален дворец на културата Преглеждания Всичко това ще превърне Националния дворец на културата в притегателен център за почитателите на книгите в навечерието на коледните празници.

Почетен гост на панаира е град Москва. София Преглеждания след дни Започва. Основната сцена на фестивала беше Мраморно фоайе на НДК! До този момент участници в Софийския международен литературен фестивал са били повече от поети и писатели от 28 държави.

Абонирайте се за нашия бюлетин: Включване.

Международният панаир регистрира повишаване на броя на участниците в сравнение с г. Тази инициатива продължава и през и г. В навечерието на коледните и новогодишни празници, между 10 и 15 декември, в Националния дворец на културата ще се проведе най-мащабният книжен форум в страната - Софийският международен панаир на книгата.

  • Събития наблизо.
  • Един ден в полите на Витоша около Драгалевци.
  • Пълната програма на Софийския международен панаир на книгата можете да намерите тук.
  • Книжното многообразието се събира и представя на три сцени и четири етажа в Националния дворец на културата.

Начало постави един от най-известните европейски автори - Жорди Галсеран. Работно време на изложението: Последната промяна на страницата е извършена на 28 ноември г. Белите нощи раждат старото военно училище велико търново хумор както гласи едно мото от рекламната кампания на фестиваласофийския международен панаир на книгата, който с хладен блясък привлече многобройна публика.

Затова за тазгодишните гости на фестивала може да се говори като за френскоезични писатели от различни точки на света. Въпреки че панаирът на книгата през г. Актуални изложби.

По време на панаира е подписан Меморандум за участието в следващия международен панаир през г. За първи път в България са показани най-малките отпечатани томчета в света, две от които са включени в Книгата за рекордите на Гинес. Виж всички оферти. По отношение на културната програма националните панаири не отстъпват на международните.

Клубен концерт. По време на изданието от г. Новост за това издание е, финансиран от Министерството на култу.


Facebook
Twitter
Коментари
Оставете коментар

© 2015-2020 alvarec.net Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.