Медал 25 години българска народна армия

Публикувано на: 13.08.2019

Правната уредба на действащата наградна система в Република България се съдържа в Конституцията и в Указ за духовното стимулиране.

В средата му е разположен медальон, покрит с червен емайл, върху който има златен релефен бюст на Георги Димитров в ляв профил.

За подробности вижте Условия за ползване. Получен е от души. През г. С промените в Закона за ордените и медалите на Република България , от г. За жени е учереден орден " На розата".

С промените в Закона за ордените и медалите на Република Българиямежду които 17 ордена? Категория медал 25 години българска народна армия Награди на България. Наградната система на НРБ създава много видове отличия, от г. В България Националният военноисторически музей разполага с най-много български и чуждестранни отличия.

Именни пространства Статия Беседа. През г. За подробности вижте Условия за ползване.

  • С юбилейния медал "20 години Българска народна армия" се награждават еднократно генерали, офицери и сержанти, свръхсрочнослужещи, от народната армия, прослужили 10 и повече години в народната армия, които със своята упоритост и всеотдайна служба са допринесли за укрепването и повишаването на нейната боеспособност и бойна готовност. С юбилейния медал "25 години народна власт" се награждават еднократно български граждани, взели активно участие в борбата против фашизма и капитализма и в строителството на социализма в Народна република България, а също така и учреждения, стопански и обществени организации или колективи за високи постижения в социалистическото строителство.
  • Труд, 7 април

Съдържание

Прегледи Преглед Редактиране Редактиране на кода История. С юбилейния медал "20 години органи на Министерството на вътрешните работи" се награждават еднократно генерали, офицери и сержанти, свръхсрочнослужещи, от Държавна сигурност и от военизираните поделения на Министерството на вътрешните работи, генералите, офицерите, сержантите и милиционерите от Народната милиция и служителите от противопожарната охрана към Министерството на вътрешните работи, както и бивши ръководни служители, прослужили 10 и повече години добросъвестно и безупречно в системата на Министерството на вътрешните работи.

Именни пространства Статия Беседа. Столична община - Нормативни актове. За подробности вижте Условия за ползване. Отличията на Третото българско царство се делят на ордени, медали и почетни знаци. Моля, изчакайте

Негови притежатели са около нашенци и чужденци. С възпоменателния юбилеен медал "90 години от рождението на Георги Димитров" се награждават видни политически и обществени дейци на българското и международното комунистическо и работническо движение по случай чествуването на годишнината от рождението на видния медал 25 години българска народна армия на международното комунистическо и работническо движение, на вожда и учителя на българския народ Георги Димитров.

С юбилейния медал "25 години Строителни войски" се награждават генерали, градове, прослужили 10 и повече години в Строителните и Железопътните войс. С него се награждават изтъкнати д. Той представлява двустранно емайлирана петолъчка с вграден средновековен детайл от 8 грама злато. Наградна система на Третото българско царство.

Тази функционалност е достъпна в пълната версия на системата Апис 7 Уеб. Наградната система на НРБ създава много видове отличия, между които 17 ордена, подредени по старшинство в 8 степени. Ордените се учредяват от Народно събрание и се връчват от Президента на републиката. За жени е учереден орден " На розата".

Текстът е достъпен под лиценза Creative Commons Признание-Споделяне на споделеното ; може медал 25 години българска народна армия са приложени допълнителни условия. В България Националният военноисторически музей разполага с най-много български и чуждестранни отличия.

С юбилейния медал "25 години Строителни войски" се награждават генерали, но и също редица общественици, а за особени заслуги - и при по-малко прослужени годи. Прегледи Преглед Редактиране Редактиране на кода История. Между тях са много български и чуждестранни политици и държавници.

Наградната система на НРБ създава много видове отличия, между които 17 ордена, подредени по старшинство в 8 степени. На външен вид те се доближават до ордените, а по същност и съдържание стоят по-близо до медалите, които се раздават по повод на някакво политическо или историческо събитие или за заслуга.

С промените в Закона за ордените и медалите на Република България , от г.

Текстът е достъпен под лиценза Creative Commons Признание-Споделяне медал 25 години българска народна армия споделеното ; може да са приложени допълнителни условия. Столична община - Нормативни актове. Между тях са много български и чуждестранни политици и държавници, но и също редица общественици!

За жени е учереден орден " На розата". Последната промяна на страницата е извършена на 10 май г. Прегледи Преглед Редактиране Редактиране на кода История. Той представлява двустранно емайлирана петолъчка с вграден средновековен детайл от 8 грама злато.

С юбилейния медал "20 години Българска народна армия" се награждават еднократно генерали, офицери и сержанти, свръхсрочнослужещи, от народната армия, прослужили 10 и повече години в народната армия, които със своята упоритост и всеотдайна служба са допринесли за укрепването и повишаването на нейната боеспособност и бойна готовност. С промените в Закона за ордените и медалите на Република България , от г. Участвайте Защо? За подробности вижте Условия за ползване.

Учереден е през г. Прегледи Преглед Редактиране Редактиране на кода История. Именни пространства Статия Беседа. С промените в Закона за ордените и медалите на Република Българияот г.


Facebook
Twitter
Коментари
Бенелена 13.08.2019 в 20:09 Отговор

С юбилейния медал "20 години Българска народна армия" се награждават еднократно генерали, офицери и сержанти, свръхсрочнослужещи, от народната армия, прослужили 10 и повече години в народната армия, които със своята упоритост и всеотдайна служба са допринесли за укрепването и повишаването на нейната боеспособност и бойна готовност.

Алевандър 19.08.2019 в 22:17 Отговор

С юбилейния медал "20 години органи на Министерството на вътрешните работи" се награждават еднократно генерали, офицери и сержанти, свръхсрочнослужещи, от Държавна сигурност и от военизираните поделения на Министерството на вътрешните работи, генералите, офицерите, сержантите и милиционерите от Народната милиция и служителите от противопожарната охрана към Министерството на вътрешните работи, както и бивши ръководни служители, прослужили 10 и повече години добросъвестно и безупречно в системата на Министерството на вътрешните работи. Негови притежатели са около нашенци и чужденци.

Оставете коментар

© 2015-2020 alvarec.net Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.