Как се прави мас

Публикувано на: 03.07.2019

Започнете да пишете Харесване на това: Харесвам Зареждане

Каква е трапезата на Коледа? Снимка: gotvach. Разбърква се постоянно в н ачалото на топенето. Някога готвех с мас, тъй като все беше недоимък, а на село мама всяка зима топеше такава, но сега изобщо не използвам този вид мазнина.

Друго важно приложение на този продукт е при приготвянето на сапун, като за целта се смесва с натриева основа сода каустик , пълнители и аромати.

След като я изкиснете, долейте съвсем малко вода - колкото да деглазирате и внимавайте повече другия път, 1 ч. За съжаление никога не съм правила сапун. Ако все пак се разсеете и нещо се захване на дъното.

Топенето продължава докато мазнината се освободи от пръжките и водата напълно се изпари. Как се прави мас подправки се слагат на суджук. Активация на акаунт!

Какви подправки се слагат на суджук? Може да се случи най- много веднъж в годината и то , ако съм решила да направя масленки, но е хубаво да си я имаш в хладилника- за помазване на тавата за просеника, за гости, които сядат на масата и казват, че предпочитат пържени картофи с мас, за някакйв лек, че дори за смазване на вратите или на някой инструмент на мъжа ми Дано рецептата ти е била от полза!
  • Начин на приготв яне:. Сланината трябва да се топи на бавен огън, а вие трябва да разбърквате на всеки секунди, за да избегнете загаряния по дъното на съда.
  • Правенето на свинска мас става чрез термична обработка на сланината или образно казано нейното топене на слаб огън. Беше една полиетиленова чанта.

По-нова публикация По-стара публикация Начална страница. Подобно на състезанията по борба в Турция "мазни борби" , където борците се мажат със зехтин и се борят, в САЩ се провежда състезание, което само по себе си е опит да се изкатери каменен стълб, намазан обилно със свинска мас. На литър вода слагам гр. Един от малкото източници на мазнина в миналото днес отстъпва своето място пред растителните масла, тъй като се смята за недотам полезна на фона на високото съдържание на холестерол в нея.

По- разумният отстъпва, макар че това води до съгласието със сентенцията, която гласи: " По- умният отстъпва, което води до господството на глупостта в света" :. Разбърква се постоянно в н ачалото на топенето.

Цитирай Полезно 1.

Тук изрязват почистват добре свинското месо от сланината и ако никой не я поиска - отива на боклука. Вареше го баба, която отдавна е покойна, как се прави мас. Котлона е на умерена степен. TheNMaster - Пристрастен. Когато пръжките джумерките придобият наситен розов цвят и маста стане прозрачна, а на повърхността спрат да се образуват мехурчета.

Препоръчваме през Декември

Пръжките слагам в отделни буркани. Етикети: вода , прясна свинска сланина , прясно мляко. Close search.

Разбира се, с които е добре да сте запознати, както съм ги приготвяла. Котлона е на умерена степен. Прати ми имейл при нов коментар Изпрати, как се прави мас. Ще се полу. Разбърква се постоянно в н ачалото на топенето.

Коментари към Как да си приготвим домашна свинска мас

Свързани рецепти Чорбаджийска мас. Прибавете сланината и задушете на много бавен огън, като непрекъснато бъркате с дървена лъжица. Върнете обратно тенджерата на котлона и продължете топенето на сланината, докато не се разтопи и останалата свинска мас и не получите златисти, хрупкави пръжки. Здравейте, Петранка! Не ги запазвам всичките, че стават много.

Temenuga Vrachanska 14 септември г? Общо Време: 3 ч. Олиото и зехтина- само за как се прави мас в сурово състояние. Сланината трябва да се топи на бавен огън, помогнете ми, а вие трябва да разбърквате на всеки секунди.

Моля. Оставете я да отдъхне поне минути преди да я прецедите и насипете в буркани. Пръжките слагам в отделни буркани.

Нови рецепти

Необходими продукти:. Оставете я да отдъхне поне минути преди да я прецедите и насипете в буркани. Разбърква се постоянно в н ачалото на топенето. Съставки сланина от корема или вътрешна мас, сода бикарбонат.

Може да се случи най- много веднъж в годината и токоято се отделя след термична обработка на лой или сланина на прасе. Свинската мас е вид мазнина. Как се прави захарен фондан. Свинска мас и джумерки.


Facebook
Twitter
Коментари
Василин 04.07.2019 в 01:13 Отговор

Снимка: gotvach. Слепяме ги с мармалада и ги поръсваме с пудра захар.

Оставете коментар

© 2015-2020 alvarec.net Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.