Признаване на трудов стаж от англия в българия

Публикувано на: 05.08.2019

Следва да се обърне внимание, че ако не успеете да си намерите работа в България, следва да се върнете в Англия преди изтичане на посочения в т. За да ползвате социалните си права право на пенсия, на безработица, майчинство и др.

Благодаря предварително.

Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на КиK. След няколко години, прекарани извън България, най-сетне реших да се завърна в родината. Вход Влез в своя профил, за да задаваш въпроси и да отговаряш. Предвижда се взаимно зачитане на осигурителните периоди, завършени съгласно законодателствата на двете държави, като те се сумират за преценяване на правото.

Това означава, че ако дадено лице е работило законно на територията на една от двете държави, то ще може да ползва права, които са включени в обхвата на Спогодбата. Информация относно осигурителните периоди; 6.

Благодаря предварително. Тук отговорът не може да бъде еднозначен. Какви документи трябва да представя,преведени и легализирани и къде. Уважаема госпожо Янакиева, Е -има за цел да установи осигурителната история на лицето. Повече подробности можете да прочетете ТУК.

Мерси много Чакам отговор. Уважаеми господин Йонков, В отношенията между Република България и останалите държави-членки на ЕС, касаещи социалната сигурност и ползването на социални права, вкл.

За Бизнеса

БГ декларира, че потребителските данни няма да бъдат предоставяни на трети лица, освен при поискване от съответните компетентни държавни органи или длъжностни лица, които са оправомощени да изискват такава информация съгласно действащото законодателство. В тях не съхраняваме лични данни. Мога ли да се позова на чл ал 2 от КТ и да представя само акт за възникване и за прекратяване на правоотношението.

Повече за това мога да науча от тук. В случай, че сте си изтеглила вноските ако това е допустимо от кипърското законодателство , тези периоди няма да бъдат взети предвид при ползване на социални права от други ДЧ, включително и от България.

  • Създавайки профил Вие се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта.
  • Подадох декларацията средата на януари и още чакам резултат. Какви са условията за придобиване на право на пенсия по германското законодателство и дали има възможност да получавате пенсия по българското законодателство и да продължавата да работите в Германия, зависи от условията на това законодателство.

Тоест Вие ще можете да получавате обезщетението, за който такова обезщетение Ви се дължи, ще се зачита за такъв, но не ги слушах много. За целта Ви съветваме да се обърнете за съвет към съответната германска институция.

Европейско законодателство Защита на трудовите права Основни трудови права и задължения? Там ми обясниха подробно. Трудовият .

Pravatami.bg

Зависи , какви осигуровки си плащала в GB или нещо такова. В персоналния обхват на Спогодбата са включени всички лица, които са или са били подчинени на законодателството на договарящите страни, както и други лица, чиито права произтичат от правата на горепосочените лица. Тоест Вие ще можете да получавате обезщетението, което получавате от Англия, за период до 3 месеца или за остатъка от периода, за който такова обезщетение Ви се дължи, ако е по-малък от 3 месеца. Работих по своята специалност, но искам да разбера дали у нас ще ми се признае трудовият стаж, който натрупах там.

Facebook група с над 24 членове. Заявлението ще може да бъде подадено чрез съответната компетентна институция, в държавата в която живеете. Съгласен съм Използваме "бисквитки" cookiesза да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Прекратяване на трудов договор по чл. Жена ми роди на ти юни г. Сключих трудов договор с български работодател,който не признаване на трудов стаж от англия в българия да ми признае трудовия стаж положен в Испания за клас докато не представя документ потвърждаващ стажа.

При тези случаи документът единствено трябва да се преведе на български език и да се завери в МВнР в София.

Гид на новодошлия: Трудов стаж, придобит в чужбина. Признава ли се в България?

Документи, удостоверяващи чуждия стаж; 3. Моля ви, разяснете ми, първо в Португалия ли да кандидатствам за пенсия, като представя и трудовия си стаж в България, или първо да кандидатствам за българска пенсия.

Трудовият ми стаж в България е 30 год. Благодаря предварително! Имам стаж положен на територията на Испания 7год.

  • Попринцип си оставяш мобилен и те ще звъннат , ако имат въпроси или документите са готови, но като повечето неща в БГ е по- добре да се разходя и да питам на място.
  • Вижте КСО, някъде около чл.
  • Имам стаж положен на територията на Испания 7год.
  • Трябва да проверя дали България има сключен договор или спогодба със съответната държава.

Общия ми трудов стаж в България е 7 год. Самите документи могат да са акт за назначаване, акт, когато сте живял или работил в няколко държави- членки на ЕС, както и с редица други държави. Признаване на осигурителен и трудов стаж от Англия Те уреждат ползването на правата от системите за социална сигурност, признаване на трудов стаж от англия в българия.

Повече за това мога да науча от тук. Украйна. Искам да знам каква е точно процедурата в НОИ за признаване на стажа и осигуровките от Англия.

Освен това работата на строителен обект при 40 градуса е втора категория,а в България не се зачита за трудов стаж! Въз основа на предоставените документи, ако те дават основание да се приеме, че са налице условията по чл. Приемайки общите условия за ползване на сайта, потребителят се съгласява да се запознае с правилата и политиката за ползване на форума и да ги спазва, както и при ползването на сайта да съблюдава българското законодателство, интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави.

Какво е минималното време които трябва да съм работил в Англия за да имам право на такова обезщетени; задъжлително ли е да имам непрекъснат трудов стаж в Ангия; какви документи трябва да си взема от тук и да представя в България; в какъв срок след завръщането ми в България трябва да се регистрирам и къде? Кодекс на труда КТ : чл, признаване на трудов стаж от англия в българия. Признава ми се за трудов стаж и времето, в което съм заемал длъжност в институция на Европейския съюз.


Facebook
Twitter
Коментари
Владая 15.08.2019 в 10:45 Отговор

Признава ми се за трудов стаж и времето, в което съм заемал длъжност в институция на Европейския съюз. Регистрация Регистрирай се, за да задаваш въпроси и да отговаряш.

Оставете коментар

© 2015-2020 alvarec.net Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.