Художествени галерии в стара загора

Публикувано на: 04.08.2019

За неин втори директор е назначен художникът Иван Попчев. Безплатна обиколка с гид. С тази събирателска дейност е натоварен Руси Карабиберов, който е назначен като пръв неин директор.

След установяването в новата сграда ежегодно тук се представят между около 25 изложби с произведения от фондовете на ХГ Стара Загора, съвместни експозиции с други галерии, гостуващи изложби от страната и чужбина и т.

Изложба "Веселин Куртев - Живопис и рисунки" На 27 февруари г. Стара Загора, бул. Към тях се присъединяват художниците Васил Маринов и Васил Костакев. За неин втори директор е назначен художникът Иван Попчев. Обхванати са в своето многообразие и основните художествени явления на националното ни изкуство.

През втората половина на те години започва подготовката за обособяването й от раздел на Историческия музей в отделна културна институция. Сред първите възпитаници на Държавното рисувално училище ще са Васил Димов, които те откриват през и те и те години, художествени галерии в стара загора, дело на творци, Атанас Михов!

Alexander Todorov. В експозицията са включени произведен. Изложба "Веселин Куртев - Живопис и рисунки" Множеството художници от този .

Адрес: гр. С това пред Галерията се разкриват нови възможности за по-богато представяне на най-значимите й творби от всички периоди и видове изкуства, организиране на по-мащабни изложби и художествени форуми, на гостуващи експозиции от страната и чужбина, на по-многообразни популяризаторски изяви. Старозагорската художествена галерия притежава над четири хиляди произведения.
  • С тази събирателска дейност е натоварен Руси Карабиберов, който е назначен като пръв неин директор.
  • След двугодишен ремонт и адаптация на пространствата тя започва да функционира като галерия с обща експозиционна площ от кв. Когато през г.

Как да стигна

II межд С годините тя продължава да се разраства. В експозицията са включени 69 творби на деца на възраст между 5 и 15 години. Антон Митов.

Близо две десетилетия неин дом ще бъде източното крило на Драматичния театър. Сред тях посетителите ще открият забележителни картини на художници от последните два века в историята на българското изобразително изкуство.

Карта Абонамент Електронни услуги Обратна връзка.

  • От год.
  • Хофман изгрява в пълния си блясък на сцената на старозагорската опера. Виж повече от Художествена галерия Стара Загора във Facebook.

На 22 май от С богатството на своите фондове, експозиционна и популяризаторска дейност тя се нарежда сред най-популярните и значими художествени галерии в страната.

Изпращаме с традиционна празнична наздравица, сопраното Ивана Албре. Обхванати са в своето многообразие и основните художествени явления дъщерята на шефа на пършевица националното ни изкуство. Почивай с децата. Карта Абонамент Електронни услуги Обратна връзка, художествени галерии в стара загора.

Художествена галерия

Затова и не е изненада, че още тогава градът започва постепенно да се превръща в едно от културните средища на страната. От 30 май до 22 юни г. Култура и туризъм Културни институти Музеи и галерии Библиотеки Културен календар.

Публикации на посетители. С разширяване на дейностите й през година тя поема функциите и на oкpъжнa културна институция. В експозицията са включени 69 творби на деца на възраст между 5 и 15 години, художествени галерии в стара загора. С годините тя продължава да се разраства. Обхванати са в своето многообразие и основните художествени явления на националното ни изкуство.

Убедени са, че десетки от колегите, особено старозагорци, ще ги последват. Обхванати са в своето многообразие и основните художествени явления на националното ни изкуство. По силата на първоначалната идея Атанас Кожухаров иска от сина си Никола Кожухаров да убеди старозагорските си колеги и приятелите си от страната да дарят свои творби.

Транспортна схема. Театралната художествени галерии в стара загора на града предоставя за бъдещата колекция портрета на оперната певица Христина Морфова, създаден от Иван Мърквичка. За пръв директор е назначен Руси Карабиберов. Електронна поща или телефонен номер Парола Забравен профил. Пластичните образи и композиционни решения в творбите разкриват реалните и отвъд зримото пластове на свободното творческо въображение. За неин втори директор е назначен художникът Иван Попчев.

Адрес Как да стигна Бул!

Заповядайте в Кукления театър, за да станете част от магията на празника. На 27 февруари г. Това се дължи до голяма степен на ентусиазма и любовта на старозагорци към изкуствата, но и на шанса тук да са родени някои от най-известните български художници.

Раздели в страницата. Обществен посредник За контакт Документи. По силата на първоначалната идея Атанас Кожухаров иска от сина си Никола Кожухаров да убеди старозагорските си колеги и приятелите си от страната да дарят свои творби.


Facebook
Twitter
Коментари
Руси 12.08.2019 в 04:40 Отговор

На 14 ноември г.

Оставете коментар

© 2015-2020 alvarec.net Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.