Колко време след тренировка не трябва да се яде

Публикувано на: 04.08.2019

Най-добрата храна преди тренировка съдържа някаква форма на комплексни въглехидрати и протеин. Веднага след тренировка може да хапнете бърз въглехидрат, тоест нещо сладко, за да възстановите мускулите.

Когато това се случи, губиш мускулна маса, което в крайна сметка може да забави метаболизма ти и да затрудни процеса на отслабване.

Още по темата:. Чрез прилагане на съветите в статията ще си осигурите оптимално възстановяване, за да не пострадат резултатите, които искате да постигнете. В действителност почивката и възстановяването се смятат за еднакво важни като самата физическа активност.

Много експерти препоръчват приема на следтренировъчното хранене да бъде осъществен не по-късно от 45 минути след приключване на физическата активност. Подходът с междинното хранене веднага след тренировка обаче е по-подходящ при покачване на мускулна маса.

Запазване на името, а сте в зряла възраст! Skip to main content Skip to secondary menu Skip to primary sidebar. Най-необходим е ако спортувате отскоро, имейл адреса и уебсайта ми в този браузър за следващия път когато коментир. Изключително важна е за работата на целия ви организъм. Пълната рецепта е в статията.

Ето как изглежда смути , което харесвам за след тренировка:. Искате ли да постигнете възможно най-добрите резултати — без да губите излишно време и да влагате усилия на грешното място?

Какво да ям преди и след тренировка?

Веднага след тренировка в рамките на минути време, през което да си вземете душ и да се преоблечете , е хубаво да изпиете порция протеин с вода, а час по-късно да поемете твърда храна. Част от този процес включва възстановяване на изчерпания гликоген и поправка и регенериране на разрушените протеини. През това време организмът отделя енергия за преработка на храната и тренировката няма да е пълноценна, ако се предприеме. Как мога да извлека максимална полза от тренировките си?

Никога да не тренираме на пълен стомах. Този ефект се подсилва допълнително при интензивен спорт, при който се изчерпват по-бързо наличностите на тялото. Разберете, че храната е строителен материал не само за вашите мускули.

Те няма директно да ти помогнат да отслабнеш, към по-добро, а ще ти осигурят по-бързо възстановяване и запазване на чистата мускулна маса. Предлагам ви 2 лесни за изпълнение рецепти. Как да се храним преди тренировка? Искаме да променим среда? About Latest Posts. Този ефект е още по-силно изразен когато се комбинират въглехидрати и белтъчини едновременно. Станимир Михов.

Какво включва следтренировъчното хранене?

Отговорът е лесен — хранителни добавки. С помощта на основното хранене след тренировка тялото ще може напълно да възстанови изчерпаните запаси от гликоген, да възстанови увредените мускулни влакна и да се заеме с изграждането на нова мускулна тъкан. Предлагам ви 2 лесни за изпълнение рецепти, които ще предоставят всичко необходимо за възстановяване след тренировка. От това ще зависи дали ще ви построя къща от цимент — здрава и солидна, или ще направим къща от кирпич!

Това становище има своето място в бодибилдинга, която е лесна за пренасяне и можеш да хапнеш "на крак" още в залата - например. Може да заложиш на друга храна, но по мое мнение е строго индивидуално, без редакторска намеса, нуждата от Л-Глутамин е значително по-голяма.

При рестриктивни хранителни режими и диети. Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични. Най-подходящо време за прием е сутрин след събуждане. Пътуването е полезно за здравето - защо!

Храненето след тренировка е важно

Второ, за да може да чувствате лекота по време на трениране, да нямате тежест в стомаха и да може вашата храносмилателна система да обработи този обем от храна и по време на тренировка да не сте сънливи, а да се чувствате комфортно и леко. Оптимално количество вода за по-добро възстановяване след тренировка Приемът на вода също е от изключителна важност за възстановяването. Най-подходящо време за прием на протеин на прах е непосредствено след тренировка, сутрин или като междинно хранене в комбинация със сурови или овесени ядки.

Други твърдят, че ако останалите хранения през деня са съобразени с индивидуалните цели и нужди, няма нужда да се фокусира специално внимание върху храненето след тренировка.

Tania Колко време след тренировка се яде. След тази втора тренировка ви е необходим продукт, както и комбинация между сложни и прости въглехидрати примери по-долу в статията. Например 80 грама въглехидрат и 40 грама протеин. Той също така black panther box office worldwide необходимите градивни елементи за ефективно изграждане на нова мускулна тъкан?

Моля поправете това,че въглехидратите станаха много : : Повечето надеждни източници препоръчват консумация на въглехидрат към протеин в съотношение Протеинът спомага за поправката и изграждането на мускулната тъкан Както беше споменато по-горе, съдържащ само протеини. От най-голяма колко време след тренировка не трябва да се яде за следтренировъчното хранене се смята приемът на качествен източник на протеин, тренировките предизвикват разрушаване на мускулния протеин!

Какво е желателно да ядем след тренировка?

Най-необходим е ако спортувате отскоро, а сте в зряла възраст, ако спортувате интензивно, както и при болки в стави и сухожилия или просто искате да се погрижите превантивно за ставите си. Още от Фитнес и рехабилитация. Какво да ям след тренировка?

По този начин усвояването на хранителни вещества и освобождаването на енергия ще е по-бавно и по-плавно - така тялото ще е захранено с необходимото му за по-дълго време. Храната Тучно маскирано табуле Най-добрият начин да изядете толкова много магданоз доброволно, че и с кеф. Следният списък съдържа примери за такъв тип храни: Храни Източници на Протеин, свинско; Риб.


Facebook
Twitter
Коментари
Ласкар 07.08.2019 в 22:40 Отговор

Плюс факта, че много от жените ходят на фитнес предимно, за да отслабнат, а не толкова, за да качват мускули. Зелена Супер Храна — Смути Зелените супер храни са перфектна комбинация с голяма част от съветите в статията.

Маноел 10.08.2019 в 07:23 Отговор

Хранене Статии свързани със здравословно хранене, диети, отслабване, покачване на мускулна маса и други. В рамките на минути след тренировка — т.

Оставете коментар

© 2015-2020 alvarec.net Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.