Революциите от 1848 пролетта на народите презентация

Публикувано на: 01.08.2019

Усилията на демократичните сили в Европа за установяване на по-демократични отношения не се увенчават с успех. Европа се оказва разтърсена от различни по мащаб и характер революции, които засягат почти целия континент с изключение на Англия, Русия и Османската империя.

Внимавайте вече да не се доверявате на шарлатани, и на хора показали само страхливост или политическа бездарност Европа през първата половина на XIX век. Опозицията издига искания за провеждането на избирателна и парламентарна реформа, с която да се намали имущественият ценз и да се увеличи броят на избирателите, но депутатите от парламента отхвърлят и двете предложения.

Отмени Изтегляне. Упадъкът на текстилния бранш, който в германските страни е с минимална печалба за много семейства и за малко богати предприемачи и земевладелци, става факт.

До юни г. На 4 ноември е приета конституцията на републиката. Сходни презентации. Водачите на опозицията - монархисти и републиканци, търсят аргументи в революцията за своята пропаганда, хиляди хора са убити. Д-р Калоян Харалампиев. Избухва Юнското въстание пре.

През г. Франция отново дава пример.
  • Император Фердинанд напуска Виена и се крие в Моравия. Раждането на една нова държава.
  • Особено тежки последици имала кризата за работниците. Не, не искам Да, искам Затвори.

Презентация по темата: "ПО ИСТОРИЯ И ЦИВИЛИЗАЦИЯ"— Препис на презентация:

Регистрирай се Регистриран си? Един непосредствен предвестник на Мартенската революция в тогавашната Централна Европа е кризисната година, предшествана от много слаби добиви на жътва от Правителствата тръг- ват по пътя на реакцията и потушаването на надиганията. През декември г.

Започват всеобщи реформи.

Особено тежки последици имала кризата за работниците. Още в първите дни на г. Когато властите отказват да изплащат помощите на струпаните хора, на 23 юни в Париж избухва въстание. Регистрирай се сега.

Избухва през март непосредствено след манифеста на Комунистическата партия и революциите във Франция иГермания! П ариж 25 февруари г. Животът на Балканите.

Презентация на урок №23 по история и цивилизации за 8. клас

Презентацията се зарежда. Подобни постинги. Идеи, които търсят своето осъществяване Идеите на либерализма, национализма и социализма на XIX в.

Обединението на Германия. В провинциите на Прусия около р. Техни вдъхновители и водачи са интелектуалците, които жадуват за политически и социални промени. Бутонът за споделяне е отдолу.

Подобни постинги. Раждането на свободна България.

E-mail или потребителско име

Втората френска империя Президент на френската републиката става племен- никът на Наполеон I - Луи Наполеон, избран с гласовете на селото, където паметта на Н. Силно влияние в правителството има Лайош Кошут, който успява да прокара закон за отмяна на крепостничеството. Великите географски открития.

Франция отново дава революционен пример На 22 февр г. Глобализация на световната икономика. На 17 март император Фердинанд назначава правителство начело с Лайош Батяни. Ако искате да я изтеглите, препоръчайте я на приятелите си в социалните мрежи.

Нации и национални движения на Балканите. Последствията са поява на масова безработица. До юни г?

Още по-радикални реформи в полза на селячеството издига Танчич-за конфискуване земите на изменниците и раздаването им на бедните селяни. Националиостическите движения са за национално освобождение и нови национал. Контрареволюционната реакция 4.

Революциите от г. Вече даде своя глас за този коментар. Упадъкът на текстилния бранш, който в германските страни е с минимална печалба за много семейства и за малко богати предприемачи и земевладелци.


Facebook
Twitter
Коментари
Звезделина 06.08.2019 в 21:20 Отговор

Това води до упадък на още силната и доминираща Текстилна индустрия. На 22 февруари г.

Неделчо 02.08.2019 в 09:50 Отговор

В началото на следващата година правителството приема конституция, която установява единствена централизирана власт в империята.

Оставете коментар

© 2015-2020 alvarec.net Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.