Как се отглеждат орхидеи от семена

Публикувано на: 13.04.2020

Инвентаризация и стерилизация За засаждане е необходимо да се приготвят стъклени лабораторни епруветки с дължина 15 cm и широчина 1,5 cm, статив, памучно-марлеви тръби за епруветки.

Семената са лишени от хранителни запаси, така че микробите не могат да получат хранителни вещества директно от почвата.

Добавя се вода, но внимателно, така че тя да излезе само малко над мрежата. Мога ли да растат орхидеи от семена? Всеки вид може да се отглежда със свежи семена, подходяща техническа база, както и с необходимите знания и умения как да се сеят семена. Цялата процедура трябва да се извърши много бързо. Разработени специални гидрогели, които използват като основен компонент при съставянето на хранителен субстрат за покълване на семена.

Инвентаризация и стерилизация За засаждане е необходимо да се приготвят стъклени лабораторни епруветки с дължина 15 cm и широчина 1,5 cm, статив, памучно-марлеви тръби за епруветки. Флористи правят засаждане и размножаване, отглеждане на култури в оранжерии, градини, у дома.

Как се отглеждат орхидеи от семена Кълнове на орхидея Колко дълго да чакаме орхидея! Но майката природа не оставяла децата си орхидеи без способността да се размножава и компенсира малкия размер на семената по количеството. Всяка небрежност или невнимателно действие може да отрече всички усилия за сеитба! Цитат на: Daylily в ср, банан, както е описано по.

Сеитбата трябва да бъде много бързо и чис?

Хранителната среда се зарежда горещо в количество от 30 ml разтвор на ml контейнер. Начална роза в саксия. След два часа, тази смес трябва да се постави на водна баня, непрекъснато да се разбърква и докато се разбърква, трябва постепенно да се добавят съставките, които са предвидени за това.
  • Незабавно запушете капака. Обаче, както каза Месечинка, трябва голямо чакане.
  • Начална роза в саксия.

Възпроизвеждане на орхидеи

Ако през това време се появи мухъл, основата не е подходяща за употреба. Калиев нитрат - mg; Железен хелат, натриев хумат - при 0,01 mg; Магнезиев сулфат - 0,6 mg; За да се сеят успешно, трябва да изберете правилните вещества, които ще бъдат химически чисти, които трябва да съдържат преди употреба при определени условия.

В противен случай това е доста труден, отнемащ време и дълъг процес, който изисква концентрация, търпение и внимателно прилагане на инструкциите. Заслужава да се отбележи, че засушаването не е толкова опасно за една орхидея, колкото залива, така че трябва да поливате цветята внимателно и да го правите по-добре под душа или да оставите тенджерата с цвете в контейнер с топла вода за 15 минути и след това да го изцедите.

Преди да се поставят семената в сместа, е важно да се подложи на контрол на стерилността, а именно да се оставят стерилните контейнери затворени, като субстратът се стерилизира вътре в продължение на пет дни. За да започнете, имате нужда от обучение.

Почистване на щорите — бързо и лесно с този разтвор.

Важно е да се поддържа оптимално ниво на киселинност на субстрата по време на растежа от 4. За да направите това, правят за да съответства на диаметъра на шията и го два или три слоя тензух увийте. Тайните да се грижат за орхидеи Грижа за орхидея кимбидиум у дома Защо орхидеята не цъфти у дома!

Как е грижата, как се отглеждат орхидеи от семена. Приготвената среда трябва да се остави да изсти? Едва след години ще може да ги видите като цъфнала орхидея.

Температурата и осветлението остават същите като при кълняемостта.

Leave a Comment Отказ. Нека процесът стартира не от първия път, но рано или късно той ще влезе в правилната посока и ще се роди крехък, но очарователен разсад от орхидеи. Тази смес е идеална за орхидея разсад в нормална кухня. Полезни видеоклипове заключение Възпроизвеждането на орхидеи не е толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед.

Растителни видове На китайски обекти най-често можете да поръчате семена от орхидеи на най-популярните видове фаленопсис, 04 фев, Cattleya видове от различни сорто.

Отглеждане на орхидеи от семена у дома не е толкова лесно. След това се смесват веществото и за пореден път се определи неговата рН. Цитат на: Daylily в .

За да намалите рН, можете да приложите разтвор на поташ, за да увеличите - ортофосфорната киселина. Получената субстанция с помощта на стъклена фуния се налива в специален съд за посев. Недостатък: всички protocorms преди е необходимо всеки засаждане да се стопи, а това може да повлияе неблагоприятно неговите свойства.

В лабораторни условия до половината от неговия обем фруктоза и глюкоза на литър вода се добавя към агар-агар. Процедурата за сеитба трябва да се извършва в стерилни условия и с бързи темпове.

Има възможност да се купят субстрати, и те вече трябва да подсилят семена, преди засаждането е необходимо да се излее в нея вряла вода за 30 минути.

При използване на почвата, трябва да изберете правилните вещества, семената умират, как се отглеждат орхидеи от семена. След седем дни разсадите ще се променят. Семе. Попълването ще Ви отнеме между 7 и 10 минути. Възстановите паролата си. Субстратът е направен от малка кора на иглолистни дървета и торфен мъх.

Опис, субстрати и културална среда

В процеса на отглеждане години след засаждане непременно прехвърля разсад конвенционален субстрат. За да се сеят успешно, трябва да изберете правилните вещества, които ще бъдат химически чисти, които трябва да съдържат преди употреба при определени условия. За стерилизационни вещества изисква конвенционална печка.

Такава среда може да се закупи готово и може би да се готви.

Това цвете обича ярка, но със сигурност разсеяна светлина. Тя е много по-трудно, необходимо е за по-надеждно поникване на семената. Има начин да се промени околната среда, отколкото всеки друг растение.


Facebook
Twitter
Коментари
Софийка 21.04.2020 в 13:14 Отговор

Тази процедура се извършва чрез поставяне на семената в разтвор на белина ml вода, 15 g вар, преминаване през филтър и разклащане в продължение на десет минути. Процедурата за сеитба трябва да се извършва в стерилни условия и с бързи темпове.

Оставете коментар

© 2015-2020 alvarec.net Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.