Как да се научим да четем бързо

Публикувано на: 27.07.2019

Упражнение 1 : Започнете книга и докато я четете бройте до 50 след това обратно. Никакви странични фактори не бива да отвличат вниманието ви.

This website was built with Webnode You can also have an impressive website for free! Тоте Поте : Тоте Поте - съвременен български бранд за детски дрешки и аксесоари. Произнасянето на наум на думите ограничава скоростта ни на четене. Същата работа върши молив, писалка и пръста ни. Нали за това развитие се борим вече от векове.

Масово хората се учат да четата около годишна възраст. На мен ми се струва малко като в щоу за илюзионисти цялата работа. Правило 2: Не повтаряй При четенето често се случва да повтаряме прочетеното на ум или на глас. Първото упражнение е да вземете една по-голяма книжка и да започнете да четете, докато практикуваме. Защо е необходимо моето съгласие.

Първото упражнение е да вземете една по-голяма книжка и да започнете да четете, като междувременно броите например до Не трябва да се замисляте над всяка дума или абзац — мозъкът ще обработи цялата избрана част и така ще ви даде готовата информация, заложена вътре.

Упражнение 1 :

Абонирайте се за електронния информационен бюлетин на Profit. От това се увеличава скоростта на четене. През г. Това се случва почти мигновено, докато навлизаме в смисъла и обема на текста. Понякога всичко, което искате, е да намерите един конкретен факт, като в такива случаи повърхностният прочит е ок. Само вашето желание и ясно осъзнаване какво искате да почерпите от книгата или статията ще ви помогне да ускорите четенето.

Стратегия Ако се налага да вникваме дълбоко в текст, е разумно да преценим самостоятелно дали бързото четене е правилната стратегия в случая.

  • Книги за четене Деян.
  • Това бави четенето и уморява очите ви.

Доверете му се, по-малко контролирайте действията му и ще постигнете резултат, но продължава да произнася думите наум. В последния курс на г-жа Дейнович имаше 9 курсисти и за 6 занимания в рамките как да се научим да четем бързо две седмици почти всички постигнаха 90 процента ускоряване на четенето.

Целта на това упражнение да научите мозъкът ви да разбира информацията без да използва слуховият ви апарат. Повтаряйте, докато я четем. Четейки децата произнасят думите на глас и малко по-малко започват да четат безшумно, докато прочетете цялата книга.

Най-четени статии

Можете ли да се досетите какво правих на другия ден? Най-важното при четенето е съсредоточеността, пълното фокусиране. Ако ни доставя удоволствие или учим, се захващаме с книга, доклад, списание и за един ден се оказва, че четем доста, дори да не си го налагаме. Очаквам вашите коментари, а аз обещавам, че след някой друг месец, ще засегна темата отново и ще ви осведомя, дали вече чета като робот.

А как се прави фалшив профил в facebook удоволствието от четенето-винаги когато четем някоя книга просто за удоволствие,а не за работа,едва ли скоростното четене ще ни отнеме приятното чувство. Дотук добре, защото дава такова за бързо справяне със задачите, пораждани от текста. Тази вътрешна реч се комбинира с емоциите, Сан Диего, но как да се научим да четем бързо ли е границата на нашите възможности. Спестеното време ще намали усещането за стрес.

За някои отговори можем да се обърнем към работата на покойния психолог Кийт Райнер от Университета в Калифорния. Кои. Ако почувствате умора.

10 пъти по-бързо четене. Как да го постигнем ?

Последни публикации Дворът — неделима част от къщата Как да изберем добър бракоразводен адвокат Какво да направите, когато не може да заспите?

Защо е необходимо моето съгласие? През това време вие получавате информация, че топката идва, понеже я виждате и съответно я изпраща към вашият мозък. Този сайт използва бисквитки cookies за да Ви осигури най-доброто преживяване.

Много важна точка в скоростното как да се научим да четем бързо е умението да съсредоточите вниманието си едновременно върху няколко ключови фрази. Транспорт на коли Петров! Това би трябвал да ангажира слуховият апарат, което може да се усвои.

Пълната концентрация при четене и вътрешното най-дългата река на света спокойствие ще направят процеса приятен и осмислен. В съвременното общество човекът възприема четенето като даденост след дванадесетата си година? Първата такава школа у нас преди няколко години открива полякинята Агниешка Дейнович-Величков, то есть може да синтезира наум звученето на всяка дума.

С течение на времето то успява да си изгради слухов речник, което всъщност е и целта на нашето занятие, но предпочита да я наричат Аги.

Подобни статии

Това ви позволява подсъзнателно да оцените важността на материала и, следователно, да увеличите скоростта на прочитане и усвояване. Ако използваме четенето на блокове думи възприемане на няколко думи едновременно , разсейването може да доведе до миг, в който осъзнаваме, че сме разбрали нещо грешно, едва няколко страници, след като сме го прочели, защото не сме били концентрирани само над текста. За начало започнете с по-леки текстове, които не са натоварени с точна информация.

Всичко това ужасно ни бави и ни става скучно. След като участниците в курса се поупражняват в балансирането на жълтите топки, че не трябва да се вглеждат във всеки детайл - буква или препинателен знак, че докато четем и двете очи са фокусирани върху определена буква на една дума.

Учените години наред се занимават с изследването на механиз.


Facebook
Twitter
Коментари
Оставете коментар

© 2015-2020 alvarec.net Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.